vijesti

20.01.2011.
Voće i povrće štite od bolesti srca
Podaci prikupljeni od 300000 osoba iz 8 europskih zemalja pokazuju kako svakodnevna konzumacija voća i povrća smanjuje rizik za smrt od bolesti srca.
20.01.2011.
Antioksidansi povećavaju plodnost muškaraca
Istraživanje novozelandskih znanstvenika sugerira kako uzimanje vitamina i drugih antioksidansa ima pozitivan utjecaj na plodnost muškaraca.
18.01.2011.
Japan: Pokušaj kloniranja mamuta
Japanski znanstvenici pokušat će postupkom kloniranja od tkiva strvine smrznuta mamuta oživjeti tu davno izumrlu vrstu, piše dnevnik Yomiuri Shimbun.
18.01.2011.
Borovnice štite od povišenog krvnog tlaka
Istraživanje znanstvenika s Harvarda i njihovih britanskih kolega s University of East Anglia sugerira kako bioaktivni sastojci borovnica smanjuju izglede za razvoj hipertenzije.
18.01.2011.
Bolje razumijevanje razvoja upala
Istraživači s londonskog Imperial Collegea su otkrili protein koji služi kao prekidač zadužen za poticanje ili ublažavanje upala.
18.01.2011.
Stručnjaci protiv obilnog doručka
Nutrition Journal je objavio studiju njemačkih znanstvenika koja opovrgava mišljenje da obilan doručak rezultira smanjenjem unosa kalorija tijekom ostatka dana.
17.01.2011.
Hodanje smanjuje rizik za dijabetes
Istraživanje provedeno u Australiji sugerira kako osobe koje više vremena provode hodajući imaju manji rizik obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
10.01.2011.
Kampanje za zdravlje srca namijenjene tinejdžerima
Zdravstvene kampanje usmjerene prema tinejdžerima mogu pomoći u smanjivanju rizika za poteškoće sa zdravljem srca u odrasloj dobi.
10.01.2011.
Opseg struka i rak dojke
Žene sa suvišnim naslagama masnog tkiva oko abdomena imaju veći rizik obolijevanja od oblika raka dojke koji nisu povezani s hormonom estrogenom.
10.01.2011.
Riba u prehrani smanjuje rizik za moždani udar
Švedski znanstvenici s Instituta Karolinska u Stockholmu su izračunali kako osobe koje jedu ribu više od 3 puta tjedno imaju prosječno 16% manji rizik za moždani udar.

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: