vijesti

16.11.2015.
Genetska raznovrsnost tumora
Istraživanje provedeno na University of Chicago pokazuje kako tumori imaju mnogo veću genetsku raznovrsnost nego što se vjerovalo.
16.11.2015.
Manjak vitamina D i erektilna disfunkcija
Muškarci s niskom koncentracijom vitamina D u krvi imaju prosječno 32% veći rizik za erektilnu disfunkciju, sugerira istraživanje provedeno na Johns Hopkins University.
16.11.2015.
Bolje razumijevanje malarije
Britanski znanstvenici su identificirali molekule proteina ciklina koje omogućuju brzu diobu stanica kod parazita odgovornog za širenje malarije.
14.11.2015.
Prehrana u prevenciji raka jajnika
Zdrava prehrana je u istraživanju provedenom u SAD povezana s do 51% manjim rizikom obolijevanja od raka jajnika.
13.11.2015.
Soja pomaže kod gestacijskog dijabetesa
Konzumacija proteina podrijetlom iz soje može kod trudnica s gestacijskim dijabetesom olakšati kontrolu koncentracije šećera i kolesterola u krvi.
13.11.2015.
Učinak probiotika kod novorođenčadi
Dodavanje probiotika prehrani djece u prvom mjesecu života je povezano sa 60% manjim rizikom za dijabetes tipa 1, pokazuju rezultati prikupljeni od djece s genetskim predispozicijama za ovaj oblik šećerne bolesti.
13.11.2015.
Smanjena smrtnost trudnica i rodilja
Globalni rizik za smrt kod trudnica i rodilja se u posljednjih 25 godina smanjio za 44%, objavili su stručnjaci Ujedinjenih naroda u znanstvenom časopisu The Lancet.
12.11.2015.
Stručnjaci upozoravaju na opseg struka
Masne naslage u predjelu abdomena su povezane s većim rizikom za smrt i kod osoba koje imaju normalnu ukupnu tjelesnu masu, objavili su američki znanstvenici s Mayo Clinic.
12.11.2015.
Studija: Šampanjac štiti od demencije
Istraživanje britanskih znanstvenika ukazuje na manji rizik za demenciju kod osoba koje piju prosječno tri čaše šampanjca tjedno.
12.11.2015.
Najtanji toplomjer
Znanstvenici s tokijskog sveučilišta su razvili toplomjer debljine samo 15 mikrometara, odnosne četvrtine ljudske vlasi.

Prehrana po bolestima

Saznajte više o prehrani i namirnicama te njihovom utjecaju na određene bolesti.

Jelovnici po kalorijama

Jelovnici po kalorijama Odaberite odgovarajući jelovnik od 1100 do 2700 kcal

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa: