Ogulite bijele šparoge, uronite ih na 7 minuta u kipuću slanu vodu tek toliko da voda pokrije šparoge. Izvadite, ocijedite i ohladite.
Umak: u 2 dcl vrhnja za kuhanje dodajte malu žličicu šafrana i pustite da prokuha, ohladite i pomiješajte s 3 žlice majoneze. Prelijte po sredini šparoga i poslužite uz komade prepečenca i hruskave salate.
Tijesto umijesimo kao za rezance. Na razvaljano tijesto stavimo kupčiće nadjeva od sira, poklopimo drugim listom tijesta, a posebnim okruglim rezačem režemo preko kupčića i dobivamo okrugle krafe (raviole). Možemo ih rezati i nožićem u drugim oblicima, u kvadratiće ili trokutiće. Krafe kuhamo u slanoj kipućoj vodi desetak minuta. Kuhane ocijedimo i služimo ih kao toplo jelo uz umak.
Umak: staviti u tavu vrhnje, ribanu naranču i sok od naranče. Prokuhati i dodati orahe. Zakuhati skupa sa orasima. Politi po vrućim krafima i servirati.
Pureća prsa se razrežu na odrezak debljine 1 cm, lagano se istuku drvenim batom i bez soljenja namažu namazom od zelenih maslina. Na to se po sredini slože kocke (deblje) tvrdog istarskog sira. Zarola se i veže konopcem, poškropi uljem, zalije muškatnim vinom te peče oko 45 minuta na 200 °C. Izvadi se, ohladi i reže.
Složi se na pladanj na koji se prethodno izlije rijetki bešamel-umak u koji se doda sok od jednog limuna.
Prilog je palenta koju oblikujemo u veće kalupe za kolače (medvjeđe šapice).
Zagrijte pećnicu na 180 °C, a kalup za tortu (promjera 20 cm) premažite maslacem.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. Žumance i šećer miješajte mikserom dok ne dobijete svijetložutu smjesu. Dodajte u nju brašno i snijeg od bjelanjaka i dobro je promiješajte.
U posudu ulijte mlijeko, slatko vrhnje i maslac te ostavite na vatri da zakuha. Potom maknite s vatre i dodajte natrganu čokoladu te miješajte dok se ne rastopi. Dodajte mljevene orahe. Umiješajte kremu u smjesu jaja i brašna te izlijte u kalup za pečenje. Smanjite vatru na 160 °C i pecite 20-25 min na (probajte nožem da li je dovoljno pečena iznutra), ostavite da se ohladi i tek potom izvadite iz kalupa. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu i servirajte sa šlagom.