Grdobinu posušite, narežite na 1,5 cm debele odreske, lagano istucite, pokapajte limunom i uvaljajte u brašno. Na ugrijanom maslinovom ulju popecite grdobinu da dobije zlatnožutu boju. Podlijte povrtnim temeljcem i zelenim čajem. Grdobinu prelijte vrhnjem za kuhanje. Začinite kurkumom i s nekoliko kapi limunova soka. Lagano prokuhajte.
Uz filete od grdobine u umaku od zelenog čaja servirajte kuhani krumpir s peršinom.
Narežite krumpir i kuhajte u malo vode.
Na maslinovom ulju pirjajte sitno nasjeckani luk.
Dodajte usitnjeno mediteransko začinsko bilje, prokuhani krumpir. Kratko pirjajte. Dodajte povrtni temeljac, malo soli i papra. U kipuću juhu dodajte mladu koprivu. Nakon 5 minuta kuhanja, ručnim mikserom usitnite sastojke kako biste dobili gustu juhu. Na maslacu prepržite kockice kukuruznog kruha s ostatkom mediteranskih trava dok ne postanu hrskave. Juhu od koprive servirajte umjereno toplu u manjim zdjelicama, a neposredno prije dodajte u svaku zdjelicu nekoliko kockica prepečenoga kruha.
Narežite komorač, mozzarellu, gljive i rajčice. Celer, mrkvu i jabuke naribajte na najsitniji ribež i začinite limunovim sokom. Shi-taki gljive narežite na listiće. Složite redom: komorač na dno staklenog tanjura, zatim smjesu naribane mrkve, celera i jabuke, te gljive. Na kraju složite mozzarellu koju poškropite octom, i završite s rajčicom. Sve začinite maslinovim uljem i poslužite uz hruskavo prepečeni raženi kruh.
Izmiješajte ulje, šećer sok i konjak. Dodajte prosijano brašno i grubo nasjeckane lješnjake. Pospite cimet i zamijesite u glatko tijesto. Odmorite tijesto oko 2 sata u hladnjaku zamotano u foliju. Izvaljajte na 0,5 cm debljine i režite modelom okruglog oblika. Složite u namazani lim i pecite u pećnici na umjerenoj vatri 15 do 20 minuta dok ne dobije zlatnožutu boju. Na kraju pospite šećerom u prahu i poslužite uz tople napitke. Uz to poslužite hladni čaj od mente, s medom od lavande.